3 trucuri pentru o cameră a copiilor ordonată

Te-ai săturat să-ți petreci fiecare seară cu adunarea jucăriilor? Ei bine, și noi! Mai jos vei găsi câteva idei pentru depozitarea jucăriilor și obiectelor din dormitorul copiilor!

La ce să fim atenți cu privire la jucării?

Cel mai important lucru este să învățăm că prichindeii nu au nevoie de o cantitate imensă de jucării, care să mai și fie toate la vedere. Acestea nu vor face decât să adune praful, iar deseori, cel mic nu se va atinge de câte o jucărie timp de săptămâni sau chiar luni de zile.

Jucăriilor sale poți să le asiguri cutii și/sau coșuri de depozitare. În acestea pot fi adunate foarte multe lucruri, în plus mai sunt și decorative.

Dacă jucăriile nu vor fi la vedere, ci adunate în cutii și coșuri, încăperea va arăta mult mai aerisită.

Acest lucru este important pentru că o cameră prea încărcată te împiedică să te odihnești. Obiectele dintr-o încăpere ar trebui să stimuleze dobândirea de cunoștințe și să ofere o senzație de siguranță copilului.

El trebuie să știe că este capabil să dobândească, să cunoască, să învețe lucrurile în mod independent.

Prin faptul că experimentează singur lucrurile, dobândește stimă de sine și încredere în forțele proprii.

Izabella Demeter – Fondator BABUR.ro

Învață copilul ca după ce a luat o jucărie de la locul său și apoi nu se mai joacă cu acesta, să îl așeze la loc. La început, copiii mici sunt foarte bucuroși să mute de colo-colo lucrurile. Profită de acest lucru, pentru că este foarte probabil ca el să își păstreze acest bun obicei și în anii următori. Astfel vei învăța copilul să iubească ordinea și să fie independent.

Ce facem cu obiectele mărunte?

Există foarte multe organizatoare din bumbac, care sunt ideale pentru  a păstra lucruri mici, precum clame, bentițe sau produse cosmetice.

Cu o asemenea organizare, tu vei putea petrece mai mult timp cu familia și mai puțin timp cu căutarea unor lucruri mărunte!

Patul Căsuță Montessori vine cu sertar incorporat. Sertarul este prevăzut cu 2 compartimente, pentru o bună organizare a așternutului sau a jucăriilor preferate.

Dacă vei amenaja camera celui mic într-un mod atât de creativ, dacă îl vei educa într-un spirit de acest gen, creierul său va dobândi și va înmagazina mult mai repede și mai bine toate noile cunoștințe – mai cu succes, decât dacă le-ar fi obținut de-a gata.

Activități Creative pentru Copii Artă BABUR.ro BABUR design Bebeluși cadouri pentru bebeluși Camera copiilor Copii Cutie depozitare Decor Perete Depozitare Jucării dormitor copii Mobilier din lemn masiv mobilier pentru copii MONTESSORI acasa Organizatoare Pagini de colorat pat casuta montessori pat copii montessori Pat Montessori Pat Montessori cu Sertar paturici pentru bebelusi Perna Nod perna pentru sarcină și alăptare Poster Rafturi Copii scaun copii scaun lemn copii vizită la un nou-născut Încurajarea dezvoltării armonioase

Te interesează cum ajută mobilierul Montessori dezvoltarea armonioasă a copiilor? Vrei să alfii cum arată o cameră de tip Montessori? Citește articolul și alfă acum!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük