Vreau să decorez camera copilului. Cum să fac?

Te întrebi cum să alegi decorațiunile cele mai potrivite pentru camera copilului tău? Venim în ajutorul tău cu câteva idei și sfaturi pentru ca alegerea ta să fie cât mai inspirată. ❤

Felul în care decorezi camera celui mic este mult mai important decât am crede. Încăperea în care se joacă și în care doarme este universul său, un loc în care trebuie să se simtă cu adevărat acasă, confortabil și în siguranță.

Ceea ce îl înconjoară pe copil îi formează acestuia gusturile viitoare. Cu timpul, el va dori să își pună propria amprentă asupra spațiului, dar punctul de la care pornește către formarea propriului stil este foarte important.

Ajută copilul să se simtă bine în camera sa și ajută-l să își dezvolte simțul estetic, bunul gust!

Nu încărca spațiul!

Dacă vorbim despre Montessori, drept decorațiuni servesc mai ales mobilierul și obiectele în sine. Nu există obiecte inutile, încăperea nu este decorată în exces. De exemplu, forma de căsuță a patului Montessori este în sine, una decorativă.

Pat Montessori, BABUR design

Decorative sunt și scăunelele, dar și rafturile, prin forma pe care o au: de norișor, de corturi tippie sau altele. Sunt jucăușe și adorabile.

Raft TeePee, BABUR design

Organizatoarele pot fi, de asemenea, unele decorative: diversele cutii și lădițe vor fi atât utile, cât și frumoase, prin formă și culoare.

Cutie Depozitare Jucarii, BABUR design

Alege materiale naturale!

Materialele naturale sunt o alegere perfectă. Lemnul, lâna, bumbacul sunt câteva dintre opțiuni. Aducând aceste materiale naturale în camera copilului, îi vei conferi acesteia multă căldură. Lemnul te și invită, parcă, să îl mângâi! Niște perne moi, pufoase, plăcute la atingere vor aduce atât confort, cât și estetică!

Perna Nod, BABUR design

Alege, pentru copil, niște perne realizate din materiale naturale, care să înfățișeze animale. Astfel copilul va învăța, de mic, să respecte și să iubească animalele, să fie bucuros de prezența lor.

Poster Iepuraș, Colecția Woodland Friends

Animalele se pot regăsi și pe pereții camerei, dar nu decora, niciodată, în exces! Lasă loc imaginației copilului.

O altă variantă foarte bună este aceea de a personaliza camera cu numele copilului tău! Cei mici se bucură să își vadă numele scris pe peretele camerei lor. O astfel de decorațiune este și o idee bună de cadou.

Decor Nume Copii, BABUR design

Alege bine culorile!

S-a demonstrat că fiecare culoare are un anumit efect asupra omului, așa că acordați atenție și acestui aspect! Culorile pot fi energizante, obositoare, liniștitoare, inspiraționale ș.a.m.d. Culorile tari, țipătoare nu sunt prea potrivite pentru camera copilului.

Paleta Culori BUmbac 100%, BABUR design

Alege culori deschise, pastelate, care să fie plăcute și liniștitoare, care să confere o atmosferă calmă. Pornește de la o bază albă și adu doar mici accente de culoare în cameră! Lasă spațiul aerisit, calm, liniștit, fă în așa fel încât camera celui mic să devină o oază de relaxare și fericire!

Citește și Cum ajută mobilierul Montessori dezvoltarea armonioasă a copiilor?

*

*

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük